Food

Zelfgemaakte knoflooksaus

03/06/2015

Woohoo er komt mooi weer aan! In Nederland betekend dit dat de barbecues massaal weer uit de schuur worden getrokken. En wat is een barbecue nu zonder een lekkere knoflooksaus om bij al dat lekkers te serveren? Lekker bij een stukje vlees/vis of gewoon simpel op een stokbroodje. Vandaag deel ik daarom met jullie mijn recept voor zelfgemaakte knoflooksaus. Een super simpel recept dat binnen mijn vriendengroep en familie al een ware fanbase heeft opgebouwd!

Ingrediënten

  • Mayonaise (ik gebruik zelf een pot Calvé mayonaise)
  • Crème fraîche
  • Knoflookteentjes
  • Peterselie (gedroogd of vers)
  • Bieslook (gedroogd of vers)

1) De verhouding is 1/3 crème fraîche op 2/3 mayonaise.Wanneer je dus 200 ml creme fraiche hebt gebruik je dus 400 ml mayonaise. Doe zowel de crème fraîche als de mayonaise in het bakje waar je straks de saus in wil bewaren.

Mocht je minder crème fraîche hebben dan kun je hier natuurlijk de hoeveelheid mayonaise op afstemmen.

2) Roer de mayonaise en crème fraîche goed door elkaar.

3) Pers twee teentjes knoflook door het mengsel en roer het door elkaar. Proef vervolgens even en wanneer je de saus nog niet sterk genoeg vindt kun je altijd nog teentjes toevoegen tot de sterkte naar je zin is.

4) Voeg wat peterselie en bieslook toe en roer dit door de saus.

En klaar is je zelfgemaakte knoflooksaus! Simpeler dan dit kan bijna niet. Het is niet super gezond maar goed af en toe moet je jezelf gewoon even verwennen. Heerlijk bij het barbecueën of op bijvoorbeeld een broodje shoarma.

Bon appétit!

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter