Lifestyle

Yoga with Adriene

21/05/2015

Al jaren zit ik er aan te denken om iets met yoga te gaan doen maar tot voor kort kwam het er niet van. Aangezien ik zo lenig ben als een houten plank voelde ik me niet echt geroepen om mijn yogakunsten in een klas met andere (in mijn ogen natuurlijk super ervaren) yogi’s te gaan doen. Tot ik laatst even lekker random YouTube zat door te pluizen en ik op de filmpjes van Yoga With Adriene stuitte. Sindsdien wurm ik me elke ochtend in de meest gekke houdingen tijdens mijn dagelijkse yogasessies.

Adriene Mishler is een actrice en yogalerares uit Austin Texas. Ze is de oprichter van een grote en succesvolle online yoga community genaamd Yoga With Adriene. Volgens Adriene is het sleutelwoord van een blij leven bewustzijn. Zorg dat je je bewust ben van wat er gebeurd in zowel je lichaam als je omgeving. De woorden conscious en awareness blijven dan ook terugkomen in haar video’s.

Op haar YouTube kanaal plaatst Adriene geregeld yoga video’s die je kan toepassen op allerlei niveau en in allerlei situaties. Zo kun je als beginner starten met de serie ‘Yoga voor beginners’ waarin je wordt meegenomen door de basisoefeningen van yoga. Ben je klaar voor een wat hoger niveau en wil je wel een kilootje kwijt dan is de serie ‘Yoga for weight loss’ heel interessant.

Een andere leuke serie is ‘Yoga for healing’. In deze serie laat Adriene oefeningen zien die geschikt zijn bij in medische situaties zoals wanneer je ziek bent, als je een kater hebt of wanneer je zwanger bent. Super handig als je wel je oefeningen wil doen maar niet in staat bent om met de normale routines aan de slag te gaan.

Op dit moment ben ik zelf bezig met de ’30 days of yoga’ challenge. Hier volg je 30 dagen lang iedere dag een video en behandel je dagelijks andere oefeningen en spiergroepen. Natuurlijk was het in het begin even wennen maar ik moet zeggen ik ben echt fan geworden van opstaan met yoga. Adriene legt alle oefeningen op een rustige manier uit en geeft bij lastige oefeningen ook alternatieven voor mensen die nog niet zo ver zijn. Dit doet ze allemaal met een gezonde dosis energie en humor maar toch straalt ze ook weer een soort rust uit. Het is heerlijk om ’s ochtends je lichaam even wakker te schudden met wat oefeningen en ik merk dat ik hierdoor veel fitter mijn dag in ga.

Nu klinkt het natuurlijk niet zo aanlokkelijk om eerder je bed uit te gaan dan nodig is maar geloof me het is het meer dan waard. Sterker nog ik mis het zelfs als ik een dagje geen yoga gedaan heb. Een aanrader voor iedereen die bewust met zijn lichaam wil bezig zijn maar geen zin heeft om hiervoor de deur uit te gaan of als aanvulling op de rest van je sportroutine!

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter