Beauty

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

29/06/2015
Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Wanneer je tutorials kijkt van beauty guru’s op Youtube kan je er niet omheen. Sponsjes om je foundation aan te brengen zijn hip. Omdat deze sponzen ideaal schijnen te zijn wanneer je foundation aanbrengt op een droge huid zat ik al een tijdje met het idee in mijn hoofd om er eentje aan te schaffen. Toen ik laatst een bestelling ging plaatsen bij HQHair kwam ik de Real Techniques Miracle Complexion Sponge tegen en ik besloot er voor te gaan. Vandaag de review over het kleine sponsje dat een groot verschil in mijn foundationroutine maakte!

Real-Techniques-Miracle-Complexion-Sponge-3

Dit is hem dan. De Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Goed beschermd in een plastic verpakking zodat er niks kan gebeuren wanneer hij verstuurd wordt. De vorm is een beetje zoals die van de Beautyblender maar dan met een schuin afgesneden vlak. Handig om bijvoorbeeld op grote oppervlakten foundation uit te blenden. Aan het andere uiteinde zit een soort van puntje waardoor je ook makkelijk met de spons op kleine plekjes kan komen. Ideaal wanneer je concealer onder je ogen wil blenden. De aparte vorm van de Miracle Complexion Sponge maakt dat hij multifunctioneel te gebruiken is voor zowel foundation, concealer, poeder, blush of bronzer.
Real-Techniques-Miracle-Complexion-Sponge-4

Je kunt de Miracle Complexion Sponge zowel droog als vochtig gebruiken. Gebruik je de spons droog dan geeft hij bij het blenden van foundation net wat meer dekking dan wanneer je hem vochtig gebruikt. Wel slurpt hij droog je foundation op als een….tsja….. spons dus. Ik gebruik de spons zelf het liefst vochtig. Naast dat de foundation op deze manier niet zo erg in de spons trekt vind ik het fijn dat de spons vochtig geen velletjes accentueert zoals dat met een kwast nog wel eens het geval kan zijn. Ideaal voor de mensen met droge huidjes onder ons!
Real-Techniques-Miracle-Complexion-Sponge-1

Op de foto’s hierboven zie je op de bovenste foto de droge Miracle Complexion Sponge en op de onderste foto de spons wanneer hij vochtig is. De spons groeit, net als dit bij de Beautyblender, iets wanneer je hem natmaakt. Wanneer je de Miracle Complexion Sponge vochtig wil gebruiken hou je hem onder de kraan waarna je hem goed uitknijpt. Dit herhaal je net zo vaak tot je denkt dat het water tot de kern van de spons is doorgedrongen. Als dit het geval is dan vind ik het fijn om hem nog even goed uit te knijpen in een handdoek zodat het meeste water eruit is. Nu is de  Miracle Complexion Sponge klaar voor gebruik!

De spons is lekker zacht op je gezicht. Je kunt hem zowel gebruiken om producten te deppen als te vegen. Na gebruik heeft de spons natuurlijk wat product opgezogen maar dit is een stuk minder als je hem nat gebruikt. Het schoonmaken van de spons gaat prima met wat water en babyshampoo.
Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Ik ben oprecht enthousiast over de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. De spons is lekker zacht en brengt mijn foundation en concealer aan als een dream! Dit resultaat heb ik nog nooit voor elkaar gekregen met welke kwast dan ook. Persoonlijk vind ik de spons het fijnst te gebruiken voor foundation en concealer. Poeder, blush en bronzer breng ik liever aan met een kwast. Maar als je een keer weinig ruimte/tijd hebt om je hele kwastenverzameling mee te nemen kun je het prima af met de Miracle Complexion Sponge. Een fijn product wat zeker de moeite waard is om eens uit te proberen en voor de prijs hoef je het niet te laten. Good job Real Techniques!

De Real Techniques Miracle Complexion Spong kost  €5,99 en is o.a. hier te koop.

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply NARS Sheer Glow Foundation - I Should Be Doing Laundry 17/01/2016 at 12:02

    […] geweest naar de beste manier. Door mijn droge huid ben ik persoonlijk fan van het aanbrengen met de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Door de foundation aan te brengen met een nat sponsje krijg je een mooi […]

  • Laat een reactie achter