Food, Lifestyle

Boektip: PowerFood van Rens Kroes

19/05/2015
Powerfood Rens Kroes

Hallo spuit elf hier! Toen ik afgelopen week hoorde dat in juni het nieuwe kookboek van Rens Kroes uit zou komen bedacht ik mij ineens dat ik over deel 1 nog geen artikel geschreven heb. Hou jij van gezonde recepten, maak je het liefst alles vanuit niets lekker zelf en ben je gek op mooie foto’s dan is dit boek zeker een aanrader.

Rens Kroes is een Nederlandse foodblogster en voedingsconsulente die een aantal jaar in New York heeft gewoond en hier veel heeft meegekregen van de opkomende healthtrends. Trends zoals rawfood, groene smoothies en andere soorten powerfood die ook in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgen. Alle recepten uit dit boek worden vanuit scratch gemaakt. Er komen geen pakjes of zakje aan te pas waardoor je dus zeker weet dat je iets eet zonder gekke toevoegingen.

Pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle prijkt er op de cover. En happyness en health straalt je tegemoet wanneer je dit boek openslaat. Op de prachtige foto’s die je bij alle recepten vindt zie je een blije Rens met de meest prachtige ingrediënten voorbij komen. Je krijgt gewoon al trek wanneer je door het boek heen bladert.

zalmpasta-powerfood

De recepten in PowerFood zijn opgedeeld in zeven categorieën. Ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Het allereerste gerecht waar ik me aan waagde was deze overheerlijke pasta met zalm. Ik hou er best van om in de keuken te staan maar een pro zou ik mezelf niet noemen. Het fijne aan dit boek vind ik dat je duidelijk stap voor stap door de recepten heen geleid wordt en dat ze redelijk eenvoudig zijn om te maken. Heb boek bevat geen moeilijke kooktechnieken waardoor de recepten voor zowel beginners als pro’s prima te doen zijn.

Pesto-powerfood

Een hoofdstuk waar ik persoonlijk veel plezier aan beleefd heb ik die van de spreads. Ik ben gek op toastjes met tapenade of iets dergelijks maar dit is niet altijd even gezond. Daarom werd ik extra blij van dit hoofdstuk met allemaal gezonde smeersels zoals zelfgemaakte pesto, snacksaus, hummus, guacamole en sambal. Binnen no-time gemaakt en prima even te bewaren.

Dagschema

Een ander fijn onderdeel in het boek zijn de dagschema’s. Heb je een sportieve dag, een drukke dag of een luie dag, voor ieder soort dag is een eetschema opgesteld zodat je je voeding hierop kunt afstemmen.

PowerFood Rens Kroes

Zoals je wel kon raden ben ik erg enthousiast over dit boek. De recepten zijn makkelijk te maken en er staat veel inspiratie in voor lekkere maar vooral ook gezonde gerechten. Een echte must-have voor in je boekenkast! Leuk om voor jezelf te kopen maar ook om iemand kado te geven. Powerfood is o.a. hier te koop voor €19,99.

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reply Monique | WritingMonique 19/05/2015 at 11:37

    Oeh, dit boek ziet er zo mooi uit! Prachtige layout en de recepten zien er heerlijk uit!

    • Reply Joyce 22/05/2015 at 10:52

      Het is zeker een aanrader Monique!

    Laat een reactie achter