Beauty

Philosophy When Hope is Not Enough Omega 3-6-9 Replenishing Oil

28/05/2015
When Hope Is Not Enough Replenishing Oil

Zoals jullie in mijn laatste huidverzorgingsroutine konden lezen bleef ik, ondanks het gebruik van milde reinigingsproducten, op mijn voorhoofd en op de huid rond een pigmentvlek op mijn gezicht last houden van een trekkerig en droog gevoel. De huid hier werd maar niet zacht en glad waardoor mijn make-up minder goed bleef zitten. Om hier vanaf te komen ging ik de stad in op zoek naar een nieuw serum. En uiteindelijk kwam ik thuis met… een olie! De Philosophy When Hope Is Not Enough Omega 3-6-9 Replenishing oil. Zou deze olie dan eindelijk mijn droge huidprobleem uit de weg helpen?
When Hope Is not Enough Replenishing Oil

De Replenishing Oil van Philosophy is een luchtige gezichtsolie die bomvol zit met allerlei voedende oliën en vetzuren. Hierdoor krijgt je huid bij het aanbrengen een dubbele shot aan hydratatie wat de Replenishing Oil ideaal maakt voor de droge en zeer droge huid.

When Hope Is not Enough Replenishing Oil is het tweede product in de Hope lijn van Philosophy. Eerder brachten ze al het When Hope is not Enough Facial Firming Serum uit die helpt bij het verstevigen van de huid. Dit product is dan ook meer bedoeld voor de ouder wordende huid.When-hope-is-not-enough-replenishing-oil-4

De Replenishing Oil komt in een donkerblauw glazen flaconnetje met een pipet. Dit geeft het echt een beetje zo’n medische uitstraling. Persoonlijk had ik liever gezien dat de verpakking van plastic gemaakt was i.p.v. glas. Ik ben redelijk klunzig en alles wat in mijn badkamer staat heb ik inmiddels al weleens laten vallen. Zo’n val zou dit flesje niet overleven vrees ik.
When Hope Is not Enough Replenishing Oil

Het pipetje is iets anders dan ik gewend ben van mijn Estee Lauder Advanced Night Repair Serum. Omdat de olie zo vloeibaar is loopt hij vrij makkelijk uit het pipetje wat niet altijd even praktisch is.
When Hope Is not Enough Replenishing Oil

Maar goed genoeg geklaag over de verpakking want het draait natuurlijk allemaal om het product.

De Replenishing Oil bevat de volgende ingrediënten:
Cyclopentasiloxane, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Isononyl Isononanoate, C12-15 Alkyl Benzoate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Zea Mays (Corn) Oil, Fragrance (Parfum), Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Phytosterols, Tocopherol, Tocotrienols, Squalene, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Retinyl Palmitate, Lecithin, Arachidyl Propionate, Tocopheryl Acetate, Ethyl Linoleate, Ethyl Linolenate, Octyldodecanol, BHT, Phenoxyethanol

Zoals je ziet zitten er lekker veel verschillende soorten natuurlijke oliën in. De Replenishing Oil bevat wel parfum maar ik heb hier zelf eigenlijk geen last van. De geur is een beetje kruidig en iets waar ik in het begin wat aan moest wennen. Gelukkig blijft deze niet hangen na het aanbrengen van de olie.  when-hope-is-not-enough-replenishing-oil-3

Het maken van bovenstaande foto was nog een uitdaging aangezien de olie door zijn vloeibare substantie binnen no-time van je hand afloopt. Wanneer je de olie op je vingers aanbrengt om op je gezicht te smeren is dit ook het geval. Het aanbrengen is dus even een techniek die je moet masteren. Op dit moment breng ik gewoon direct een paar druppeltjes aan op mijn gezicht en dit werkt voor mij het beste. Omdat de olie zo rijk is wil hij nog wel eens een vettig laagje achterlaten. Om deze reden gebruik ik de Replenishing Oil vooral in mijn avondroutine na mijn exfoliator en voor mijn dagcrème.

De ochtend nadat ik de olie de avond ervoor voor het eerst had aangebracht was ik behoorlijk onder de indruk. Mijn huid voelde voor het eerst sinds hele lange tijd niet trekkerig aan. Ook was mijn huid heerlijk zacht en niet meer zo ruwig en droog als voorheen. Nadat ik de olie een paar dagen gebruikte werd dit effect alleen maar beter. De velletjes die ik mijn voorhoofd had verdwenen en zelfs droogtelijntjes leken wat minder te worden. Ik had eigenlijk wel verwacht dat door de vette substantie mijn huid wat onzuiverheden zou krijgen maar ook dit is helemaal niet het geval.

De test was voor mij het aanbrengen van mijn foundation en concealer. Door mijn droge huid zag je deze altijd zitten op mijn huid hoe goed ik hem ook verdeelde. Sinds ik ben begonnen met de Replenishing Oil zit mijn foundation en concealer beter dan ooit!

Ik hou van dit product! De verpakking is matig, de substantie is wel erg vloeibaar en niet heel makkelijk aan te brengen maar het effect is waanzinnig. Voorlopig blijft deze fijne gezichtsolie nog wel even in mijn routine. Een aanrader voor iedereen met een droge huid die wel wat extra hydratatie kan gebruiken.

De Philosophy When Hope is Not Enough Omega 3-6-9 Replenishing Oil komt in een flacon van 25 ml en kost  €38.95. Je koopt dit product o.a. hier

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Het verzorgen van een droge huid - I Should Be Doing Laundry 07/12/2015 at 13:46

    […] ik een huidolie of een serum om mijn huid extra te voeden. Op dit moment is dit voor mij de Philosophy When Hope Is Not Enough Omega 3-6-9 Replenishing oil. Na dit voedingsshotje gebruik ik in de ochtend een dagcreme en ’s avonds een wat vettere […]

  • Laat een reactie achter