Food

Philips Airfryer XL

27/11/2015

Als je me ergens voor kan wakker maken ’s nachts dan is het wel een groot bord zelfgebakken friet. Toch zorgde de vieze geur, het schoonmaken van de pan en de wetenschap dat ik caloriebommetjes zat weg te eten ervoor dat onze frituurpan niet zo heel veel werd gebruikt. Toen de frituurpan uiteindelijk het leven liet besloten we na wat online onderzoek om een Philips Airfryer aan te schaffen. Een apparaat waarmee je kunt frituren, grillen, bakken, garen en roosteren met behulp van hete lucht. Zou dit apparaat al mijn bezwaren tegen het binnenhuis frituren wegnemen?

Philips Airfryer

Gebruiksgemak

In de winkel hebben we gekozen voor de XL variant van de Airfryer. Dit om ervoor te zorgen dat we in één keer voor 2 personen friet (want daar wordt hij voornamelijk voor gebruikt) kunnen bakken.

Qua gebruiksgemak is de Airfryer foolproof. Je zet het apparaat aan, stelt het aantal graden in en drukt op start. De Airfryer gaat dan een paar minuten aan om op te warmen. Wanneer hij warm is trek je de lade open, gooi je het eten in de Airfryer wat je wil bereiden, stel je de tijd in en zet je hem weer aan. Zodra de tijd om is gaat er een piepje af en kun je aan tafel. Een kind kan de was doen!

Wat schoonmaken betreft is de Airfryer een ideaal apparaat. De opvangbak en het mandje kunnen namelijk gewoon in de vaatwasser. Wel is mijn ervaring dat het verstandig is om na ieder gebruik de opvangbak even schoon te maken met een stukje keukenpapier. Dit om te voorkomen dat eventueel vet wat toch in de bak loopt aankoekt.
Philips Airfryer

Frituren

Toen ik de Philips Airfryer voor het eerst ging gebruiken was ik vrij sceptisch. Friet maken die 80% minder vet zijn, zonder dat het huis gaat stinken en die ook nog eens goed knapperig zijn. Ik moest het nog eens zien gebeuren. Kun je nagaan hoe verrast ik was toen na 15 minuten de Airfryer openging. De frietjes zagen er heerlijk uit! Crispy en mooi bruin gebakken. Je proeft ook duidelijk dat er minder vet in de frietjes zit maar dit maakt het er zeker niet minder lekker om.

Ook de snacks zagen er heerlijk uit. Ondanks dat deze maar 6 tot 8 minuten in de Airfryer gaan worden ze goed gaar en heerlijk knapperig. Alleen frikadellen bleven een beetje bleekjes wanneer je de tijd op de verpakking aanhield. Dit is makkelijk op te lossen door ze op een wat hogere tempratuur (ik hou altijd 200 graden aan) te bakken.

Wat betreft de geur tijdens het bakken valt het me niet tegen. Je ruikt wel dat je iets gebakken hebt in huis maar van een sterke frituurlucht is geen sprake.
Philips Airfryer

Bakken

Inmiddels staat de Airfryer al ruim een half jaar in mijn keuken te shinen en heb ik er naast frietjes en snacks ook al talloze andere dingen in bereid. Bijvoorbeeld gebakken zalm, broodjes, aardappelballetjes en zelfs een heuse appeltaart! Bij sommige gerechten is het even zoeken naar de juiste temperatuur en bereidingstijd maar even Googlen op ‘baktijden airfryer’ will do the trick.

Tijdens de verjaardag van m’n vriend hebben we de Airfryer aan de ultieme test onderworpen door in een vol huis een bittergarnituur te bakken. De visite vond het heerlijk en was vooral verbaast dat je geen last had van een vieze frituurlucht in huis. Door deze verjaardag hebben we een aantal familieleden aangestoken met ons enthousiasme wat erin resulteerde dat nog 3 mensen een Airfryer hebben aangeschaft (graag gedaan Philips).

Philips Airfryer

Eindoordeel

Tsja je kon het misschien al raden maar ik ben werkelijk lyrisch over de Airfryer van Philips. Sinds ik het apparaat in huis heb wordt hij wekelijks met veel plezier gebruikt. Het ruikt nauwelijks, is veel minder vet, je kan er van alles in maken zonder dat je er verder nog omkijken naar hebt. Ik wil niet meer zonder en ben zeker van plan nog meer lekkernijen te bereiden in de Airfryer!

De Philips Airfryer XL kost  €179,- en is o.a. hier te koop

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter