Beauty

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

01/05/2015
Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Laatst hebben jullie kunnen lezen over mijn huidige huidverzorgingsroutine. Hier benoemde ik onder andere de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice. Ik gebruik dit product nu zo’n maand of 3 en ben ontzettend enthousiast over de resultaten! Vandaag een review over dit fijne product. 

Waarvoor gebruik je een exfoliant?

Voordat we beginnen met de review gaan we het eerst even hebben over de reden om een exfoliant te gebruiken. Want waarom heb je zoiets nou eigenlijk nodig?

Je huid maakt iedere dag nieuwe huidcellen aan. Deze cellen stapelen zich op in lagen waarvan de bovenste lagen op den duur afsterven en loslaten. Wanneer je ouder wordt kan de bovenste laag met huidcellen gaan samenklonteren waardoor ze minder makkelijk loslaten. Hierdoor kan je huid dof en hobbelig worden en mist die gezonde glans. Maar dat is nog niet alles. De opgestapelde dode huidcellen kunnen ook nog eens je poriën gaan verstoppen waardoor je last krijgt van onzuiverheden. Niet echt waar we op zitten te wachten natuurlijk.

Om te voorkomen dat je opgestapelde dode huidcellen voor problemen gaan zorgen kun je de huid exfoliëren met behulp van een exfoliant. Dit is een vloeistof met een fruitzuur die als het ware de dode huidcellen van je huid weekt. Het gebruik van een zuur op je huid klinkt misschien een beetje eng maar het is de manier om je huid weer gezond en stralend te krijgen.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Dan nu door naar de exfoliant die ik zelf gebruik. Namelijk de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant. Het product komt in een pompje van 100 ml. Het pompje zorgt ervoor dat je nooit teveel product gebruikt en één pompje per keer is meer dan voldoende. Omdat je huid in het begin moet wennen aan het gebruik van fruitzuur kun je het gebruik hiervan beter langzaam opbouwen. Ik gebruikte het daarom de eerste maand om de dag. Na een tijdje is je huid gewend aan het exfoliëren en kun je het product dagelijks gaan gebruiken.

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

De Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice is doorzichtig van kleur en trekt redelijk snel in. Toch gebruik ik dit product liever ’s avonds omdat het een licht plakkerig en glanzend laagje op je huid achterblijft. Niet heel praktisch als je daaroverheen je make up moet aanbrengen dus gebruik ik de exfoliant in mijn avond routine na het gebruik van mijn Decubal toner. Na het gebruik breng ik  nog wel een nachtcrème aan maar dit is naar mijn idee niet persé nodig.

De formule van de Skin Perfecting Exfoliant bevat geen parfum. Het product ruikt hierdoor ook een beetje chemisch. Niet bepaald lekker maar gelukkig vervliegt de geur zodra je het product op je huid gebruikt.

Een belangrijke kanttekening bij het gebruik van fruitzuren en dus ook de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice is dat je huid gevoeliger wordt voor de zon. Het is dus belangrijk dat je overdag gebruik maakt van een product met SPF om je huid te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een dagcrème of foundation waarin SPF verwerkt zit.

Coverfoto-PC-exfoliator

Ik ben echt lyrisch over de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice. Iedere ochtend na gebruik verbaas ik me weer over hoe zacht en stralend m’n huid is in tegenstelling tot een paar maanden geleden. Daarnaast heb ik amper meer last van puistjes en heb ik ook het gevoel dat de pigmentvlek die ik naast m’n mond heb veel minder zichtbaar is dan voorheen. Het product is super zuinig door het handige pompje. Na gebruik van drie maanden lijkt er amper iets uit het flesje te zijn dus ik verwacht hier nog wel even mee door te kunnen. Al met al dus een ontzettend fijn product dat ik iedereen kan aanraden!

De Skin Perfecting 2% BHA gel van Paula’s Choice komt in een pompje van 100 ml en kost  €28.90. Je koopt dit product via www.paulaschoice.nl

Maak jij al gebruik van een exfoliant? 

You Might Also Like

3 Reacties

  • Reply Mijn huidverzorgingsroutine april '2015 - I should be doing laundry 01/05/2015 at 12:31

    […] nog wel eens last hebt van wat pukkeltjes gebruik ik daarna een exfoliant. Op dit moment is dat de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant. Ik gebruik dit product nu een maand of twee en merk dat mijn puistjes en mee-eters steeds minder […]

  • Reply Omgaan met een droge huid - I Should Be Doing Laundry 27/06/2015 at 06:35

    […] van je gezicht af zodat deze weer lekker glad aanvoelt. Op dit moment gebruik ik hiervoor de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice. Wanneer je huid echt heel erg droog is kan je van dit merk ook de variant met 1% BHA Gel […]

  • Reply Het verzorgen van een droge huid - I Should Be Doing Laundry 07/12/2015 at 13:45

    […] van je gezicht af zodat deze weer lekker glad aanvoelt. Op dit moment gebruik ik hiervoor de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice. Wanneer je huid echt heel erg droog is kan je van dit merk ook de variant met 1% BHA Gel […]

  • Laat een reactie achter