Beauty

NARS Sheer Glow Foundation

14/01/2016
NARS Sheer Glow Foundation

Als je een fervent lezer van beautyblogs bent dan doet de naam NARS Sheer Glow vast een belletje rinkelen. Deze foundation schijnt namelijk wonderen te doen voor de droge huid en is daarom favoriet bij menig beautyblogger.  Na mijn enthousiasme over de NARS Radiant Creamy Concealer besloot ook ik eindelijk de sprong te wagen. Na een kleine online speurtocht bestelde ik op HQHair de NARS Sheer Glow Foundation in de kleur Gobi voor (schrik niet) €42.45. Zou deze foundation mijn hoge verwachtingen waarmaken en echt zo goed zijn als iedereen zegt?
NARS Sheer Glow Foundation
Over NARS Sheer Glow

Ik begin deze review even met wat achtergrondinformatie over de Sheer Glow Foundation. NARS zegt het volgende over de Sheer Glow Foundation: “A glowing, natural radiant finish foundation with sheer and buildable coverage that immaculately evens skin tone”. De foundation is uitermate geschikt voor mensen met een normale-, droge of zeer droge huid. De Sheer Glow Foundation bevat geen SPF waardoor hij erg geschikt is voor gelegenheden waarbij foto’s gemaakt worden.

De verpakking
De Nars Sheer Glow Foundation zit in een glazen flesje met een zwarte dop. Na het opendraaien van het flesje ontdekte ik dat deze foundation geen pompje heeft. Je moet de foundation als het ware uit het gat op je hand schudden. Met als gevolg dat er natuurlijk veeeeel te veel uit komt en je dure foundation verspild. Pompjes zijn bij een aantal verkooppunten wel los verkrijgbaar maar voor een foundation van ruim 40 euro had ik deze er toch wel bij verwacht. Beetje jammer van NARS.
Nars-Sheer-Glow-3

De kleuren
Wat NARS dan wel weer goed gedaan heeft is de grote selectie in kleuren en ondertonen. Er zijn in totaal maar liefst 20 kleuren beschikbaar. Van de lichtste kleur (Siberia) tot de donkerste kleur (Khartoum), NARS heeft voor ieder wat wils!

Helaas wordt NARS niet in Nederland verkocht. Hierdoor moest ik mijn Sheer Glow Foundation via een webshop aanschaffen en dus ook mijn kleur op de gok nemen. Gezien mijn gezicht wat roodheid vertoont maar mijn nek vooral gele ondertonen heeft besloot ik uiteindelijk voor de kleur Gobi te gaan. Een lichte foundation met een gele ondertoon. Gelukkig voor mijn portemonnee bleek dit een perfecte match te zijn!

Textuur en applicatie
De NARS Sheer Glow Foundation een fijne vloeibare foundation. Hij is niet té vloeibaar en verdeeld makkelijk over je gezicht. 

Wat betreft de applicatie ben ik even aan het zoeken geweest naar de beste manier. Door mijn droge huid ben ik persoonlijk fan van het aanbrengen met de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Door de foundation aan te brengen met een nat sponsje krijg je een mooi ‘my skin but better’ effect.NARS Sheer Glow Foundation

Dekking, resultaat en levensduur
De NARS Sheer Glow Foundation heeft een goede medium dekking. Één laagje bedekt de roodheid in mijn gezicht en de meeste onzuiverheden. De foundation is dus prima op te bouwen tot full coverage.

In de zomer had ik met het aanbrengen van deze foundation op mijn droge huid geen problemen. Toen de winter begon merkte ik echter dat de foundation de droge plekken in mijn huid begon te accentueren. Niet echt een charmante look. Om de foundation wat meer voedend te maken meng ik hem daarom met wat beauty olie. Op dit moment gebruik ik hiervoor de Paula’s Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster. De When Hope Is Not Enough Replenishing Oil van Philosophy werkt hiervoor ook prima.

De Sheer Glow Foundation heeft een prima levensduur. Op de plekjes rondom mijn neus begon hij iets te vervagen maar verder blijft de foundation makkelijk 8 uur lang op zijn plek.

 Eindoordeel

Al met al een prima foundation. De dekking is voor een foundation die beweert ‘Sheer’ te zijn ontzettend goed, hij blijft lekker lang zitten en er is een grote reeks aan kleuren en ondertonen beschikbaar. Daarnaast is het altijd fijn om een mooie foundation in je stash te hebben zonder SPF voor die gelegenheden dat je voor lens verschijnt. Persoonlijk vind ik wel dat de foundation iets meer voedend had mogen zijn en het gebrek aan een pompje blijft een beetje jammer. Maar goed je kan niet alles hebben!

De NARS Sheer Glow is helaas niet te koop in Nederland maar wel verkrijgbaar in de webshop van de Franse Sephora en HQHair.

Heb jij de NARS Sheer Glow Foundation al uitgeprobeerd? 

 

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter