Beauty

Mijn huidverzorgingsroutine april ‘2015

17/04/2015
Skincare routine april 2015

Een droge huid. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Vooral guur weer zorgt bij veel mensen voor velletjes, een trekkerige huid of droge plekken. Ikzelf ben echter één van de ‘bofkonten’ die hier het hele jaar mee te kampen heeft. Om te voorkomen dat mijn make up toch niet zo mooi zit als ik zou willen door dit probleem heb ik mijn huidverzorgingsroutine speciaal aangepast op mijn droge huid. Ik praat jullie bij over mijn (droge) huidverzorgingsroutine van dit moment.

huidverzorgingsroutine ochtend

Ochtendroutine

In de ochtend begin ik met het reinigen van mijn gezicht. Dit doe ik met de Decubal Reinigingsmelk en Tonic. Decubal is een productlijn speciaal gemaakt voor de droge huid. Ideaal om de afvalstoffen en huidvetten die ’s nachts door onze huid geproduceerd worden te verwijderen.

Na het reinigen van mijn huid breng ik het Estee Lauder Advanced Night Repair Serum aan. Zoals de naam al doet vermoeden is dit serum bedoeld om ’s nachts te gebruiken. Omdat mijn huid op dit moment zo droog is gebruik ik dit serum echter ook overdag. Dit zorgt ervoor dat mijn huid iets meer gehydrateerd aanvoelt.

Zodra het serum is ingetrokken gebruik ik een dagcrème. Op dit moment is dat de Olaz Total Effects 7 in 1 Parfumvrije Dagcrème. Ik kwam dit product tegen op de website van Jetske Ultee in mijn eeuwige zoektocht naar een goede dagcrème voor de droge huid. In het begin was ik vrij sceptisch maar dit is echt een heel fijn product dat snel intrekt en je huid gehydrateerd achterlaat. 

Avondroutine huidverzorging


Avondroutine

Na een dag geleefd te hebben is het het heel belangrijk om je huid ’s avonds te reinigen. Zo verwijder je stof en vuil dat vanuit de lucht op je huid terecht is gekomen, afvalstoffen en huidvetten die je huid heeft geproduceerd en natuurlijk make up die je hebt gebruikt. Door een goede reiniging en verzorgingen bieden we onze huid de mogelijkheid om ’s nachts te herstellen en regenereren.

Voor reiniging gebruik ik Philosophy Purity Made Simpel 3-in-1 Cleanser for Face and Eyes. Deze cleanser vervangt zowel de reinigingsmelk als de tonic. Je maakt zowel je gezicht als je handen nat. Wrijft de cleanser door je handen en masseert deze vervolgens in op je natte gezicht. Na een minuutje spoel je je gezicht weer af en ben je helemaal schoon.

Omdat ik zo heel af en toe nog wel eens last hebt van wat pukkeltjes gebruik ik daarna een exfoliant. Op dit moment is dat de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant. Ik gebruik dit product nu een maand of twee en merk dat mijn puistjes en mee-eters steeds minder worden en dat ik de ochtend na gebruik wakker wordt met een glad huidje.

Na het gebruik van de exfoliant gebruik ik net als ’s ochtends het Estee Lauder Advanced Night Repair Serum en de Olaz Total Effects 7 in 1 Parfumvrije Dagcrème.

Op dit moment ben ik redelijk tevreden met deze routine. Mijn gezicht is minder droog dan voorheen en heeft veel minder last van droge plekken. Vooral bij het gebruik van milde reinigingsmiddelen heeft mijn huid veel baat gehad. Toch ben ik nog niet helemaal tevreden aangezien het deel van mijn gezicht waar ik een pigmentvlek heb zitten en mijn voorhoofd nog steeds iets droog en strak aanvoelen. Er is dus nog wat ruimte voor verbetering.  Ik blijf nog even verder zoeken naar die perfecte combinatie van reiniging en verzorging voor mijn droge huid.

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Philosophy When Hope is Not Enough Omega 3-6-9 Replenishing Oil - I should be doing laundry 28/05/2015 at 11:18

    […] jullie in mijn laatste huidverzorgingsroutine konden lezen bleef ik, ondanks het gebruik van milde reinigingsproducten, op mijn voorhoofd en op […]

  • Laat een reactie achter