Beauty

Le Volume De Chanel Mascara

13/05/2015

Le volume de Chanel

Mascara, een beautyproduct waar ik een grote haat-liefde verhouding mee heb. Mijn wimpers zijn bijna non-existing van zichzelf dus mascara op zich is een must. Door medische redenen heb ik echter ontzettend last van waterige ogen waardoor menig mascara binnen vijf minuten onder m’n ogen beland. Nog steeds was ik op zoek naar die holy grail mascara die mijn wimpers voldoende volume gaf en daarnaast me er niet deed uitzien als een pandabeer. Vandaag review ik de alom geravede Le Volume De Chanel mascara.

Tijden lang heb ik mezelf geprobeerd te weerhouden om Le Volume De Chanel te kopen. Hij kost namelijk (schrik niet) 32 euro en dat vind ik echt veel te veel geld voor een mascara. Maar goed een tijdje geleden kreeg je bij ICI Paris 40% korting op alle mascara’s waardoor Le Volume De Chanel nog maar €19,20 kostte. Onder het mom van ‘menig drogisterij mascara gaat ook richting deze prijs’ besloot ik hem toch maar aan te schaffen.

Le volume de Chanel

Het borsteltje is gemaakt van een zacht kunststof materiaal en heeft korte ‘tandjes’. De mascara blijft hierdoor makkelijk aan het borsteltje zitten waardoor je na één laagje eigenlijk al ready to go bent. Wanneer je te veel laagjes gebruikt gaat Le Volume wat klonteren en dat ziet er niet heel charmant uit. Één of twee dunne laagjes zijn dus meer dan voldoende.

Wat betreft het volume heeft Chanel zeker niet gelogen. Mijn eigen wimpers hebben geen krul of volume van zichzelf. Geen enkele mascara die ik tot dusver heb gebruikt was hiertegen opgewassen. Maar toen kwam Le Volume De Chanel. Na het aanbrengen zijn je wimpers mooi gescheiden (mits je niet te veel aanbrengt), en hebben zowel veel volume als krul. De mascara op mijn bovenste wimpers blijft zitten tot ik het er ’s avonds weer afhaal en al die tijd blijft zowel de krul als het volume behouden.

Iets anders wat ik opvallend vond was het effect van de mascara na een goede huilbui. Alle mascara’s die ik tot nu toe heb gebruikt zorgen ervoor dat je wimpers één grote klont worden na een huilbui. Le Volume De Chanel doet dit niet. De mascara zit er weliswaar niet meer zo goed op als ervoor maar je wimpers zijn nog prima gesepareerd.

Wat betreft het pandaberen effect ben ik niet erg tevreden. Ik heb zelf niet de waterproof variant van Le Volume De Chanel gekocht omdat dit altijd weer zo’n geboen is om er weer af te krijgen en dat niet heel bevorderlijk is voor mijn gevoelige ogen. Volgens de medewerkster van Ici Paris was dit ook niet nodig omdat de mascara wel tegen wat vocht kan dus ik ging af op haar advies. Helaas blijkt niets minder waar en zit er binnen no-time een donkere vlek onder mijn ogen. Ik dacht eerst dat deze misschien afkomstig was van mijn onderste wimpers maar het probleem doet zich ook voor wanneer ik alleen mijn bovenste wimpers voorzie van een laagje mascara. Erg teleurstellend dus.

Hieronder kun je zien wat een waanzinnig verschil deze mascara maakt op het gebied van volume en krul.

Le volume de chanel

Le Volume De Chanel

Ik heb een beetje gemixte gevoelens over deze mascara. Qua volume en krul heeft hij me een resultaat laten zien wat nog geen enkele mascara ooit behaald heeft. Juist daarom ben ik zo teleurgesteld dat ook deze mascara op den duur gaat vlekken. Iets wat niet zou mogen bij een mascara van 32 euro lijkt me. Toch wil ik binnenkort eens de waterproof variant aanschaffen om te zien of dit een ander resultaat geeft.

Iets voor jou..

  • Als je wimpers wel een volumeboost en wat krul kunnen gebruiken
  • Als je geen aan elkaar geklonterde bende wil wanneer je een traantje wegpinkt.

Niets voor jou…

  • Als je last hebt van waterige ogen
  • Als je 32 euro toch een beetje te gek vindt

 

Heb jij Le Volume De Chanel al uitgeprobeerd? 

 

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter