Beauty

Kneipp Douche Lavendel

26/02/2015
Kneipp Douche Lavendel

Met een fulltime baan, huishouden en druk sociaal leven heb je af en toe wel eens een ontspanningsmomentje helemaal voor jezelf nodig. Het liefst zou ik op zo’n moment een heerlijk dagje sauna voor mezelf boeken maar helaas laat de agenda (en de portemonee) dat niet altijd toe. Nu ontdekte ik laatst echter een heerlijk alternatief voor dit probleem. Kneipp Douche in de geur lavendel. Met deze heerlijk ruikende douchegel waan je je in de sauna in je eigen badkamer.

Kneipp Douche Lavendel

De Kneipp Douche komt in een paarse verpakking met aan de bovenkant lavendel afgebeeld. Dit geeft het product direct een natuurlijke look en feel. De verpakking heeft een klikdop wat ik persoonlijk erg handig vind omdat je hierdoor niet staat te prutsen met een draaidop en het risico loopt dat je de fles uit je zeephanden laat vallen. De dop klikt strak vast waardoor je de fles ook makkelijk mee kan nemen in je tas zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij lekt. Handig voor vakantie bijvoorbeeld.

Kneipp Douche Lavendel

Op de verpakking van alle Kneipp producten staan altijd een paar standaard punten. Zo bevatten de producten geen conserveringsmiddelen of minerale oliën. Wel bevat de douchegel heerlijk verzorgende ingrediënten zoals diverse soorten natuurlijke oliën. Het product bevat wel Sodium Laureth Sulfaat oftewel SLES dat ervoor zorgt dat vuil van je huid verwijderd wordt. Dit ingrediënt kan bij een hoge concentratie een irriterende werking hebben op de gevoelige huid. Bij mijn eigen gevoelige huid resulteert dit vaak in een droog en trekkerig gevoel. Wanneer ik de Kneipp Douche Lavendel gebruik heb ik hier echter geen last van en ik ga er dus vanuit dat de concentratie SLES wel meevalt.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat Kneipp zijn producten niet op dieren test!
Kneipp Douche Lavendel


Volgens Kneipp heeft de lavendel douchegel een rustgevende, verzachtende en harmoniserende werking en brengt het zowel je lichaam als geest weer tot rust. Wanneer je de fles opent komt direct een heerlijke lavendelgeur je tegemoet. De geur doet me ontzettend denken aan die typische geur die in de sauna hangt. De geur van de douchegel associeer ik hierdoor direct met een dagje relaxen. Dit heeft als resultaat dat mijn lichaam zich ook daadwerkelijk begint te ontspannen. Kneipp heeft dus niets gelogen in zijn productbeschrijving.

De gel zelf heeft een lichtblauwe kleur maar zodra je het vermengt met water ontstaat er een witte melkachtige substantie. Als je het product aanbrengt met de douchepuf gaat het heerlijk schuimen. De geur ruik je vooral heel goed tijdens het gebruik maar blijft daarna niet om je heen hangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de rest van de dag ruikt als een bosje lavendel.

Kneipp Douche Lavendel

VOORDELEN

  • Bevat geen conserveringsmiddelen
  • Bevat geen minerale oliën
  • Lekkere geur
  • Praktische verpakking
  • Niet getest op dieren
  • Zuinig in gebruik
  • Zeepvrij en PH neutraal
  • Irriteert m’n huid niet
  • Op veel plekken verkrijgbaar

NADELEN

  • Bevat SLES


Zou ik dit product nogmaals kopen?…

Ongetwijfeld dat ik de Kneipp Douche in Lavendel nogmaals aanschaf. Het product heeft een heerlijke geur, is zuinig in gebruik en irriteert mijn huid niet. Vooral nu het buiten nog wat kouder is kan mijn huid wel wat extra zorg gebruiken en met alle verzorgende oliën in deze douchegel is dat geen probleem. 

De Kneipp Douche in lavendel kost ongeveer 5 euro per fles en is te koop bij alle grote drogisterijen.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter