Lifestyle

Kattencafé Kopjes is geopend!

23/04/2015
Kattencafe kopjes

Dat ik een kattenliefhebber ben is geen geheim. Met grote interesse volgde ik dan ook al tijden de ontwikkelingen rondom het eerste kattencafé van Nederland. Gisteren was het dan eindelijk zover, Kattencafé Kopjes opende zijn deuren op de Marco Polostraat 211 in Amsterdam!

Het concept kattencafé is begonnen in 1998 in Taiwan. Het idee om een lekker bakje koffie/thee, taart en kattenknuffels te combineren sloeg ook al snel aan in de rest van de wereld. Inmiddels zijn er o.a. kattencafé’s geopend in Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York. Amsterdam kon natuurlijk niet achterblijven.

In Kopjes wonen op dit moment 8 vrolijke viervoeters. Deze zijn afkomstig van Stichting Dierenleed en uit het Dierenopvangcentrum Amsterdam. Bij binnenkomst betaal je (naast je eten en drinken) drie euro entree. Dit geld wordt gebruikt voor de verzorging van de katten en om het café rendabel te houden. Voor deze drie euro mag je twee uur lang in Kopjes vertoeven om lekker met de katten te knuffelen. Om te voorkomen dat het voor de katten te druk wordt mogen er 20 personen tegelijk in de kattenruimte. Om teleurstellingen te voorkomen is het daarom slim om te reserveren. Zorg dat je voor het reserveren even de huisregels doorleest.

Kattencafe Kopjes

[Bron foto]

In een horecagelegenheid is hygiëne erg belangrijk. En hier is natuurlijk in Kopjes ook rekening mee gehouden. Zo worden de kattenbakken meerdere keren per dag geleegd en wordt er iedere dag goed schoongemaakt. De katten komen alleen in het zitgedeelte van het pand en niet in de keuken. Natuurlijk zul je na je bezoek vast wel wat kattenharen op je kleding tegenkomen maar dat is nu eenmaal het risico wat je loopt in een kattencafé.

Ik ben zelf ontzettend enthousiast over dit concept. Het is ideaal voor mensen die zelf geen huisdieren (kunnen) hebben of mensen die gewoon ontzettend van katten houden. Daarnaast hebben acht katten een mooi huis gekregen waar ze aan aandacht geen gebrek zullen hebben. Ik kan niet wachten om snel een kijkje te gaan nemen!

Ben jij ook enthousiast geworden? Op de website van Kopjes kun je nu een reservering maken.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter