Beauty

8x Jojoba Olie in je beauty routine

18/01/2016

Wanneer het buiten kouder wordt kan mijn huid vaak wel een oppeppertje gebruiken. Voor zo’n extra hydratatieboost is Jojoba Olie één van mijn favoriete producten en ik zorg altijd dat ik wat op voorraad heb. Maar wist je dat je Jojoba Olie op een heleboel manieren kan gebruiken? Vandaag vertel ik jullie meer over de olie die ze ook wel ‘het vloeibare goud’ noemen.

Wat is Jojoba Olie?
Jojoba olie komt oorspronkelijk uit de woestijnen van Mexico en Arizona. De olie wordt geperst uit de zaden van de Jojoba struik. Opmerkelijk is dat Jojoba Olie oorspronkelijk komt in een soort was vorm die naarmate hij warm wordt veranderd in een olie. Omdat deze olie niet oxideert heeft het een houdbaarheidsdatum die kan oplopen tot maar liefst 20 jaar!
Jojoba-olie-6

Voor welke huidtypes is het geschikt?
Jojoba Olie is geschikt voor alle huidtypes. Vaak zijn mensen met een onzuivere huid wat terughoudend in het gebruik van olie omdat ze bang zijn dat het hun poriën verstopt en puistjes veroorzaakt. Jojoba Olie kan echter juist heel goed gebruikt worden bij de onzuivere huid omdat het de talg aanmaak indamt waardoor je op termijn juist minder onzuiverheden krijgt. Ook kan deze olie een positief effect hebben op eczeem, psoriasis, de geïrriteerde huid en de vette huid.
Jojoba Olie

Hoe bewaar ik het?
Jojoba Olie moet koel en droog bewaard worden. Zoals je kan zien op bovenstaande foto veranderd de olie in een wasachtige substantie zodra hij koel bewaard wordt. Om de olie toch iedere dag te kunnen gebruiken schenk ik wat over in een klein flesje en bewaar de grote fles in de koelkast. Zodra dit kleine flesje op is zet ik de olie even buiten de koelkast zodat het weer in een olie veranderd en schenk het vervolgens weer over. Easy as that!
Jojoba-olie-7

Waarvoor kun je het gebruiken?
Jojoba Olie is een product wat iedereen eigenlijk wel in de kast moet hebben staan. Het is namelijk hartstikke multifunctioneel!

  •  Jojoba Olie is een fantastisch product om je droge huid mee te hydrateren. Af en toe wat op je gezicht smeren en zeg maar dag tegen een trekkerige huid en droge plekken!
  • Omdat deze olie de aanmaak van talg indamt kan het zijn dat je minder puistjes krijgt.
  • Je kunt de olie prima gebruiken als scheerolie of als body olie om je benen in te smeren zodat ze weer silky smooth zijn.
  • Wanneer je last hebt van droge handen of nagelriemen verricht een klein beetje Jojoba Olie al wonderen. De olie trekt supersnel in en je handen zijn weer lekker zacht.
  • Jojoba Olie werkt fantastisch als massage olie!
  • Niet alleen je huid raakt gehydrateerd wanneer je deze olie gebruikt. Het helpt ook goed tegen droge lippen.
  • Gebruik wat olie als haarmasker en binnen no-time oogt je haar een stuk minder droog en beschadigd.
  • Veel mensen gebruiken al een make up remover op oliebasis. Ook pure Jojoba Olie werkt prima om je dagelijkse make up te verwijderen.

Jojoba-olie-1Ik gebruik zelf altijd de Jojoba Olie van Het Blauwe Huis. Deze bestaat uit 100% pure olie zonder extra toevoegingen. Heel fijn als je last van een gevoelige huid hebt. De olie trekt snel in en is helemaal geurloos.  Deze Olie kost zo rond de €11,15 voor 100 ml en is o.a. hier te koop.

Waar gebruik jij Jojoba Olie voor? 

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter