Lifestyle

Filmtip: The Blind Side

30/05/2015
The Blind Side

Zo eens in de zoveel tijd kom je een film tegen die je in je hart raakt. Op aanraden van mijn broer keek ik gisteren naar de film The Blind Side, het autobiografische verhaal over het leven van American Footballer Michael Oher. Een prachtige feel good movie die goed laat zien hoe groot de verschillen tussen arm en rijk zijn in Amerika. Tijdens het zien van de trailer zat ik al met tranen in m’n ogen (emocracker dat ik ben). Een echte aanrader!

the-blind-side-2

Het verhaal gaat over Michael Oher, een grote donkere en zwaarlijvige tiener. Zijn vader heeft hij nooit echt gekend en zijn moeder is drugsverslaafd waardoor hij al jong uit huis is geplaatst. Waar hij voorheen in pleegzorg woonde slaapt hij op het moment dat de film begint op de bank bij Big Tony. Via deze zelfde Big Tony en door Michael zijn talent voor balsporten komt hij op een christelijke eliteschool terecht. Helaas is de jongen in het verleden niet veel bijgebracht en zijn prestaties zijn niet best. Op de school komt hij SJ Tuohy tegen, een jongen uit een lokale welgestelde familie. De jongens raken aan de praat en Michael wordt opgemerkt door moeder Leigh Anne Tuohy. Wanneer zij hem op een ijskoude avond ziet zoeken naar een slaapplaats twijfelt Leigh Anne geen moment en biedt ze hem een slaapplaats aan.
the-blind-side 3

Vanaf dat moment gaat het vooral bergopwaarts met Michael. Met hulp van de familie Tuohy gaan zijn academische prestaties vooruit en hij mag meedoen in het football team van de school. Waar ‘Big Mike’ in het begin allesbehalve een natuurtalent is in American Football wordt hij gaandeweg de film steeds beter. Gaandeweg de film zie je Michael veranderen van een schuchtere jongen die zich al snel bezwaard voelt naar een jongen die weet wat het is om liefde te kennen.   Na nog een aantal hobbels in de weg studeert ‘de jongen van de straat’ af en krijgt hij een football beurs aan één van de beste universiteiten van het land. Eind goed al goed.
The-blind-side-4

Ik was ontzettend onder de indruk van het acteerwerk van Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy). Normaal gesproken vind ik haar films niet zo boeiend maar in deze film heeft ze me echt blij verrast met een sterk staaltje acteerwerk. Er is nog hoop voor ons in de toekomst Sandra! Ze zet Leigh Anne Tuohy neer als een ontzettend sterke vrouw die niet op haar mondje gevallen is maar het hart op de goede plaats heeft.

Wat een heerlijke film was dit. Na het zien van de trailer had ik echt verwacht dat het een tranenfestijn zou worden maar niets was minder waar. Vanaf het moment dat de familie Tuohy in het leven van Michael komt groeit je hoop dat het allemaal goedkomt met deze jongen met de seconde. De film deed me een beetje denken aan de film Precious maar dan iets minder zwaar. Waar Precious vooral de struggle van de onderste laag in de samenleving liet zien was The Blind Side vooral een verhaal over hoop en de goedheid van de mens. Een heerlijke feel good film voor op de zondagmiddag!

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Mr. Awsome 16/01/2016 at 21:11

    goed artikel!

  • Laat een reactie achter