Lifestyle

6x waarom je Game Of Thrones zou moeten kijken

17/06/2015
Game of Thrones

Maandag was het alweer zover. De allerlaatste aflevering van Game of Thrones seizoen 5 werd uitgezonden. Die avond heb ik aan de buis gekluisterd gezeten om te zien hoe dit spectaculaire seizoen afloopt. En wat een ending weer (wees niet bang ik zal niet spoileren). Vandaag geef ik je als fan van het eerste uur 6 redenen waarom dit een serie is die je beslist moet gaan kijken (als je dat nog niet deed natuurlijk)!

1) Een waanzinnig goed verhaal
Een serie over de middeleeuwen, dood en verderf en talloze machtsstrijden dat laat ik even aan me voorbij gaan was mijn eerste gedachte toen ik voor het eerst over Game of Thrones hoorde. Toen ik uiteindelijk toch overgehaald werd om een aflevering te kijken was ik direct verkocht. De complexiteit van de personages, de intriges en het feit dat je in de serie nooit kan voorspellen wat er gaat gebeuren maakt dat je iedere week weer met smart op de volgende aflevering zit te wachten.
Game-of-Thrones
2) Niemand is veilig
Vaak kan je in een serie wel enigszins voorspellen wat er gaat gebeuren. Zo zal het niet snel gebeurde dat bepaalde belangrijke figuren uit de serie doodgaan. Nou niet bij Game of Thrones!  Het ene moment zit je midden in het verhaal en het volgende moment wordt deze hele verhaallijn uitgemoord. Niemand is veilig! In Game Of Thrones is niets wat het lijkt.

3) Het recht zal zegenvieren!
Sommige Game of Thrones personages hebben er hun dagelijke bezigheid van gemaakt om mensen het leven zuur te maken. Dit zijn dan ook de personages waar je gaandeweg de serie een gruwelijke hekel aan gaat krijgen. Maar goed Game of Thrones zou Game of Thrones niet zijn als er voor een prachtig misschien tikkeltje sadistisch einde in het verschiet ligt. Whoop whoop justice will serve!

Game of Thrones
4) How to train my dragon(s)?
In Game of Thrones zie je niet 1, niet 2 maar zelfs 3 draken voorbij komen! Deze drie draken zijn de enige draken ter wereld en werden ‘uitgebroed’ door Daenerys Targaryen die vervolgens bekend komt te staan als de ‘mother of dragons’. Gaandeweg de serie zie je de draken zich ontwikkelen richting de lastige puberleeftijd wat zorgt voor behoorlijk wat spektakel en prachtige special effects.

Game of Thrones
5) Tyrion Lannister a.k.a het zwarte schaap
Tyrion Lannister is in de afgelopen 5 seizoenen uitgeroepen tot een publiekslieveling. Tyrion is een lilliputter en tevens telg van één van de rijkste families uit Game of Thrones. Helaas is zijn moeder tijdens zijn geboorte komen te overlijden waardoor hij bijna overal en zelfs binnen zijn eigen familie ‘persona non grata’ is. Vooral zijn humor en talent om zich uit benarde situaties te kletsen maken vrouwen- en drankliefhebber Tyrion de held van het eerste uur. Hij alleen is al genoeg reden om Game of Thrones te gaan kijken!

Game of Thrones
6) Een serie met een Nederlands tintje! 
Ja ja want in Game of Thrones spelen niet één maar wel twee nederlandse acteurs. Carice van Houten speelt sinds seizoen 2 Melisandre of Asshai, de rechterhand van Stannis Baratheon. Michiel Huisman is erbij sinds seizoen 4 en vertolkt de rol van  Daario Naharis, een soldaat die zijn leven in dienst stelt van Daenerys Targaryen a.k.a Mother of Dragons.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter